Dominee Jan Boersma doet intrede in Almere

Op zondag 4 oktober 2015 is ds. Jan Boersma (1958) bevestigd als predikant van de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Almere. Deze kerk maakt deel uit van een landelijk kerkverband waarin Jezus en de Bijbel centraal staan. De GKv is ontstaan vanuit een gereformeerde traditie en heeft zo’n 275 plaatselijke gemeenten. De kerkelijke gemeente in Almere bestaat uit ruim 650 leden met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Zij heeft haar kerkgebouw ´Levend Water´ aan de Parkwijklaan in de wijk met dezelfde naam.

Ds. Boersma komt uit Veenendaal, waar hij sinds 2008 predikant was. Hij volgt ds. Enno Meijer op die dominee is geworden in Hoogkerk, vlakbij Groningen. Dankzij een ruilproces, waarbij vijf collega’s ingeschakeld zijn, is er een naadloze aansluiting tussen het vertrek van de één en de komst van de ander en hoeft dus geen van de betrokken gemeenten een periode zonder predikant te zitten.

De bevestiging vond plaats in een druk bezochte kerkdienst onder leiding van ds. Geerhard Kloppenburg. Hij is als gevangenispredikant uitgezonden door deze Almeerse kerk, waar hij ook lid van is. Dat schept een bijzondere band. Hij benadrukte in zijn preek hoe belangrijk het is om – ondanks alle verschillen die er zijn in leeftijd, geloof, afkomst, beleving, verwachtingen enzovoort – te groeien in éénheid vanuit het gezichtspunt van de bijbel. Daar is een herder en leraar voor nodig die de mensen daarin vooropgaat en de weg wijst. Denk aan het bekende beeld van de herder en de schaapskudde.

Ds. Boersma hield bij zijn intrede zijn gehoor voor dat het zijn taak en opdracht is ‘geen andere boodschap te brengen dan Christus, de gekruisigde’, zoals de apostel Paulus zei. Geen gemakkelijke boodschap, waarvoor soms heel veel lef nodig is, zoals onlangs nog in het nieuws was bij de schietpartij in de Amerikaanse staat Oregon…

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.