Professionele hulp

Soms is meer zorg nodig. Dan zijn er professionele instanties die jou/jullie daarbij kunnen ondersteunen. Te denken valt aan:

GGZ In de Bres
Loopt u vast in uw relatie? Komt u er samen niet meer uit? Problemen in uw huwelijk? Via onze vormen van christelijke relatietherapie helpen we u graag op weg naar herstel. Relatieproblemen veroorzaken vaak veel stress en soms ook andere klachten, zoals bijvoorbeeld slaapproblemen, seksuele problemen of een gevoel van schuld of waardeloosheid. Wilt u samen eens met een professional praten om zo te werken aan uw relatie of huwelijk?

Soms zijn uw relatieproblemen verweven met uw persoonlijke levensovertuiging. Factoren rondom zingeving en geloof kunnen verwarring geven, bijvoorbeeld een verstoorde geloofsbeleving of een worsteling met normen en waarden. Veelal echter kan uw persoonlijke geloofsovertuiging een ‘krachtbron’ vormen om op weg te gaan naar herstel.

De hulpverleners van GGZ In de Bres bieden een korte en praktische vorm van relatietherapie. Tijdens het hulptraject krijgt u handvatten aangereikt waarmee uw relatie verbeterd kan worden. Meestal is het mogelijk om al snel een intakegesprek te hebben.

De relatietherapie bestaat bij aanvang uit vijf gesprekken. Wanneer dat nodig en gewenst is, kan daarna vervolgtherapie gegeven worden.

Voor relatietherapie is geen verwijsbrief nodig. Via het formulier op deze webpagina http://ggzindebres.nl/kortdurende-hulp/relatieproblemen-of-huwelijksproblemen/  kunt u zich direct aanmelden.

De Driehoek
De Driehoek is een christelijke instelling voor psycho – socialehulpverlening. De hulpverleners van De Driehoek hebben ruime ervaring in het bieden van hulp bij o.a. relatieproblemen. Door echtpaartherapie helpen ze het gesprek weer op gang te brengen. Ze moedigen aan om open te zijn naar elkaar. Ze dragen er zorg voor dat de partners naar elkaar luisteren. Daarnaast reiken ze handvatten en vaardigheden aan om bijvoorbeeld de communicatie te verbeteren. Ze kunnen helpen patronen en gedragingen te stoppen die een goede relatie en een plezierige communicatie in de weg staan.

Bij De Driehoek werken christelijke maatschappelijk werkers. Zij verstaan vanuit hun eigen christelijke identiteit ook je zoektocht naar antwoorden op vragen naar zingeving. Als je in je leven met moeiten te maken krijgt, komen juist ook de zingevingvragen naar voren. Bij christenen leidt de zoektocht naar de zin van de dingen naar God.

Samen met christelijke professionals kan je bij vragen over identiteit, je zelfbeeld, je relaties ook gaan ontdekken hoe God naar je kijkt.

De Driehoek heeft diverse locaties verspreid over het land om hulp te bieden:
Groningen, Drachten, Assen, Zwolle, Enschede, Hardenberg, Amersfoort, Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Goes en Terneuzen.

Voor meer info: http://www.dedriehoek.nl/

Ga terug

Reacties zijn gesloten.