Van binnenuit

Kerk verlicht kruis3

Van binnenuit

Is Kerst nog wel van deze tijd? Zo’n christelijk feest Want laten we eerlijk zijn: God laat ons wel erg zitten in deze wereld met alle rotzooi die er is. Als er echt een God bestaat en als hij echt een God van liefde is, dan zou hij daar toch wel iets aan doen?

God solidair?

Zulke vragen zijn terecht. Van een God van liefde mag je inderdaad iets verwachten. Alleen: God doet de dingen vaak heel anders dan wij denken of hopen: Hij is in eigen persoon naar ons toe gekomen, God zelf werd een mens. Over solidair zijn gesproken!

Aanpak van buitenaf?

God kiest ervoor om ellende in de wereld van binnenuit aan te pakken. Misschien wil je liever iets anders, bijvoorbeeld een groot vertoon van macht en een indrukwekkend leger van engelen om al het verkeerde van deze wereld in één keer weg te doen. Van buitenaf.

Mensen en problemen

Maar weet je dan zouden jij en ik meteen een groot probleem hebben, want wie maken er in de wereld zo’n rotzooi van? Denk maar aan de problemen van het milieu, denk maar aan oorlogen, aan de dreiging van terreur, de oneerlijke verdeling van het voedsel. Wij zorgen voor de problemen die ervoor zorgen dat we elkaar vergeten, negeren, aan de kant duwen en pesten

God houdt van mensen

Als God zou kiezen voor een oplossing van buitenaf, dan zouden wij er ook aan moeten geloven. God houdt van u én van jou én van mij. Hij kiest ervoor om de wereld te veranderen door klein te beginnen. Klein: doordat Gods eigen Zoon als een kleine baby in de wereld kwam. Klein: Hij kwam als een kwetsbaar mens middenin de chaos van ons leven. Klein: omdat hij gekleineerd werd. Hij zoog alles wat verkeerd is naar zich toe om het uit de weg te kunnen ruimen.

Het gaat over jou

God wil mensen veranderen! Jouw leven en dat van mij, zodat je niet langer deel bent van het probleem, maar vooral deel bent van de oplossing. Is Kerst nog van deze tijd? Nou en of. Misschien wel meer dan ooit, want het gaat over jou!

Van harte welkom

In de kerstnachtviering op zondag 24 december staan we stil bij Gods kerstboodschap. U/jij bent van harte welkom om 21.30 uur.

Dominee Jan Boersma

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.