LEVEND WATER KERK ALMERE

ACTIVITEITEN

De kerk voor iedereen.

Geen evenementen gevonden!
Activiteiten
The Psalm Project concert Pasen 2020

The Psalm project in Almere

Datum: 21 Maart 2020

The Psalm Project met zijn PsalmPasen tournee mogen we begroeten in Almere.

Op DV 21 maart 2020 komen ze naar de Levend Waterkerk in Almere, aan de Parkwijklaan 44.

Kaarten kun je bestellen via de website Zingen in de kerk.

Er is een compilatie gemaakt die je kunt beluisteren door hier te klikken.

Wil je meer horen van The Psalm Project ga dan naar ons muziekarchief door hier te klikken.

PSALMEN
Psalmen zijn liederen die al heel lang worden gezongen. In elke kerk in de wereld worden ze gezongen. De melodie verandert in de loop van de jaren, de tekst blijft hetzelfde. De inhoud van de Psalmen gaan nog steeds over het gewone leven. Als je de teksten in een wordcloud zou projecteren dan vind je synoniemen van blijdschap, verdriet, eenzaamheid, vriendschap, geluk en lijden terug. Het mooie is dat de Psalmen uitzicht, troost en inspiratie geven, zolang je je maar op God richt. Hij staat boven alles.

THE PSALM PROJECT
The Psalm Project heeft bekende Psalm melodieën herschreven zodat het meer hedendaags klinkt. Zo blijven de Psalmen ook voor de toekomstige generaties levend. Er wordt dicht bij de bekende melodieën van het Geneefs Psalter gebleven. De melodieën vinden hun weg naar diverse kerken en gemeenten en houden betekenis voor jong en oud.

PSALM PAASTOUR 2020
Al vele jaren worden de Psalm Pasen concerten van The Psalm Project gehouden. Duizenden hebben van de liederen genoten. Dit voorjaar reizen de 8-man bezetting naar 15 verschillende locaties in het hele land. Een avond die begint om 20 uur met luisterliederen, samenzang liederen en afwisselend voorgelezen passages uit het Paas evangelie verteld door Gert Visscher. Een concert duurt 75 tot 90 minuten zonder pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €7,50 per stuk; kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

"Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst."

Jesaja 9:5

"want bij u is de bron van het leven, door uw licht zien wij licht. Toon aan uw getrouwen gedurig uw liefde, aan de oprechten van hart uw gerechtigheid."

Psalm 36:10-11

"De ster die ze hadden zien opgaan ging voor hen uit, totdat hij stil bleef staan boven de plaats waar het kind was. Toen ze dat zagen, werden ze vervuld van diepe vreugde."

Matteüs 2:9-10