Alpha

#VOORALMERE

Meer tussen hemel en aarde?

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Ben je op zoek, maar heb je geen idee waarnaar? Of wil jij je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha Cursus Almere echt iets voor jou.

Bij genoeg aanmeldingen starten wij in de Levend Water Kerk Almere met een nieuwe cursus! Laat ons via het contactformulier als je geïnteresseerd bent en wij nemen contact met je op. Het maakt niet uit wie of wat je bent, iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Wil je meer lezen over deze cursus? Lees dan hier in het nieuwsbericht hoe de editie uit april 2023 er aan toe ging!

Het christelijk geloof past bij jou

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Dat is de Alpha-cursus. Op de Alpha-cursus ontmoet je verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor.

Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke, eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Hoe zit het nou precies?

Op de cursus worden vijftien verschillende onderwerpen besproken.

We noemen er een aantal om je even een idee te geven:

- ls er meer?
- Wie is Jezus?
- Bidden: waarom en hoe?
- Hoe relevant is de bijbel?
- Hoe zit het met de kerk?
- Hoe leidt God ons?

Tien avonden en één weekend 

De AIpha-cursus duurt tien avonden en een weekend. De Alpha-cursus start met een gezellige en – natuurlijk – lekkere maaltijd: een leuke manier om je medecursisten en cursusleiders te leren kennen.

Na het eten kijken we naar een video als inleiding over een van de vijftien onderwerpen. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Natuurlijk kun je dan al je vragen stellen of je eigen ideeën over het onderwerp laten horen.

Lijkt het je wat? Laat het ons dan weten, zodat we je vrijblijvend van informatie kunnen voorzien !

De Alpha cursus is er voor iedereen

De Alpha-cursus is iets voor jou als je…

- denkt dat er meer is tussen hemel en aarde
- meer wilt weten over het christelijk geloof
- houdt van een goed gesprek
- je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen
- nieuwe mensen wilt ontmoeten

Iedereen is welkom!
  • En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.
    Romeinen 8:28
  • Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
    Jeremia 29:11
  • Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.
    Psalm 23:4

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.