Beter Leren Bijbellezen: Een Weg Door 2000 Bladzijden!

#VOORALMERE
Op woensdag 27 oktober ontvangen wij ds. Gertjan Oosterhuis in onze kerk aan de Parkwijklaan 44 te Almere. Hij heeft een prachtige avond voorbereid waarop hij ingaat over het lezen in de Bijbel. Want hoe deed je dat ook alweer?

Bijbellezen: De Bijbel is veel meer dan 2000 stoffige pagina's vol levenslessen en regels waar wij ons aan 'moeten' houden. Precies dat (en véél meer) is de boodschap die ds. Gertjan Oosterhuis tijdens zijn module 'Beter Leren Bijbbellezen' over wilt brengen. Heb je moeite met het lezen van de Bijbel? Ben je benieuwd naar wat er precies in staat? Of ben jij gewoon toe aan een leuke Bijbelcursus? Kom dan op woensdag 27 oktober naar de Levend Water Kerk in Almere Parkwijk! De avond start om 19:30 uur, kom wat eerder en je bent verzekerd van een plaatsje inclusief overheerlijke koffie!

Luister Over Hoe Je Kunt Lezen

Misschien denk je wel dat de Bijbel (op het eerste gezicht) een dik en moeilijk boek van 2000 bladzijden is. Dat klopt ergens wel en het kan zijn dat je het als enorm lastig ervaart om in de Bijbel te lezen! Wat ook niet helpt is onze huidige cultuur, waarin veel mensen het het lezen verleerd lijken te zijn. Echt zonde! Helaas komt daardoor de Bijbel steeds verder van ons af te staan. Dat is jammer want je mist meer dan je denkt!

Tijdens de avond op 27 oktober wil Gertjan Oosterhuis de Bijbel weer openleggen en dichterbij ons brengen. Wij zullen ingaan op een flink aantal interessante onderwerpen. Ook een mooi moment om elkaar beter te leren kennen! Als de avond naar meer smaakt kun je ook op woensdagavond 17 november, zondagmiddag 5 december en zondagmiddag 12 december in ons kerkgebouw terecht om de module van Gertjan Oosterhuis te volgen.

Beter Bijbellezen: De Module

In de serie 'Beter Leren Bijbellezen' wil ds. Gertjan Oosterhuis je meenemen in het wonderlijke boek dat wij de Bijbel noemen. De Bijbel is een dik en eeuwenoud boek, dat nog steeds wordt gelezen en bestudeerd. Het boek waarin we lezen over God en over zijn plan met de wereld. En ook over zijn plan en zijn bestemming voor ieder van ons. Daar wil je toch meer over leren?

De avond is onderdeel van een serie, of beter gezegd: een module. Er is tijdens één van onze diensten (op 3 oktober) al aandacht aan gegeven. De diensten en avonden zijn los van elkaar ook goed te volgen. Je hebt dus niets gemist! Er zijn meer avonden en middagen gereserveerd voor de module van Gertjan Oosterhuis. Mocht deze avond dus je interesse wekken dan ben je van harte welkom op de andere avonden en middagen!

Het Programma

De Bijbel is Gods Woord, maar hij is door en voor mensen geschreven. Hoe verhouden die twee werkelijkheden zich tot elkaar? Gertjan grijpt de mogelijkheid aan om onder andere dit onderwerp tijdens de avond met ons te bespreken. Ook bespreekt hij hoe wij de boodschap uit de Bijbel kunnen vertalen naar onze eigen tijd en cultuur. Het is immers een feit dat de Bijbel is geschreven in een heel andere taal en een heel andere tijd.

De avond is écht een aanraden mocht je (nog) niet veel in de Bijbel gelezen hebben. Maar ook voor de ervaren lezer is het erg interessant! In de Bijbel tref je diverse soorten teksten aan: verhalen, gedichten gelijkenissen, wetten en voorschriften. Hoe lees je die teksten leest en hoe ze betekenis krijgen in je leven is óók een onderwerp wat aan bod komt.

Iedereen Is Welkom!

Hierboven wordt al kort benoemd dat iedereen welkom is. De avond is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor de Bijbel. Wanneer je Bijbel al (een beetje) kent is dat mooi meegenomen, maar het is geen vereiste. Als je er een hebt: neem je Bijbel mee! Heb je geen Bijbel? Dan hebben wij er in onze kerk altijd wel eentje te leen!

Allemaal verschillende Bijbels! Leer er in lezen en zoek de verschillen.

Nieuwe op deze website? Kun je er op 27 oktober niet bij zijn maar wil je wel meer informatie over onze kerk ontvangen? Dan ben je hier precies waar je zijn moet! Ook als je trouwens één van onze blogs wilt lezen. Alexander Bosma (die ons ondersteunde in de tijd dat wij geen predikant hadden) heeft regelmatig blogs geschreven naar aanleiding van zijn preken. Echt super interessant! Lees hier bijvoorbeeld een blog over bidden en hier een blog over Psalm 107. Of hier eentje over hoe je geroepen bent door Jezus. Meer informatie over onze gemeente ontvangen kan door hier te klikken. Ook kun je direct contact met ons opnemen door hier te klikken.

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.