LEVEND WATER KERK ALMERE

KINDEREN
IN DE KERK

De kerk voor iedereen.

Geen evenementen gevonden!
Kinderen in de kerk

Kinderen in de kerk

In dit stukje willen wij u graag informeren over de verschillende activiteiten voor kinderen. Kinderen horen er helemaal bij in onze gemeente, daarom hebben wij een vaste activiteit georganiseerd.

Tijdens de kerkdienst

Schatgravers

Tijdens de kerkdienst is er voor een groep kinderen de Schatgravers, op de beamer komt te staan wanneer de kinderen hier naar toe kunnen gaan. Tijdens de schatgravers gaan we samen met de kinderen praten over God, bidden, zingen, knutselen en nog veel meer. We willen samen steeds iets van Gods mooie schat ontdekken.

De groepen zijn ingedeeld naar school groep:

  • Groep A: kinderen van groep 1 en 2
  • Groep B: kinderen van groep 3 en 4
  • Groep C: kinderen van groep 5 en 6
  • Groep D: kinderen van groep 7 en 8
Schatgravers in de kerk

Voor de kleintjes

Ochtendcreche

Geloofsonderwijs

Ochtendcrèche 0 tot 2½ jaar
Deze is er voor de kleine kinderen van 0 tot 2½ jaar, tijdens de dienst. Er is altijd minstens 1 volwassen oppas, met 2 assistenten.

Ochtendcrèche 2½+
Elke zondagmorgen is er gedurende de kerkdienst voor kinderen van 2½ jaar en ouder “2½+ crèche”! In de 2½ crèche luisteren de peuters naar een verhaal uit de Bijbel. Vervolgens zingen, bidden en knutselen de peuters over dit verhaal en vaak leren ze een lied. In de peuterclub wordt gewerkt aan de hand van thema’s. Op deze manier willen we kinderen graag op hun niveau vertellen over God en uit de Bijbel!

"Wie niet voor de eigen ​familie​ zorgt, zelfs niet voor huisgenoten, heeft het geloof verloochend en is slechter dan een ongelovige."

1 Timoteüs 5:8

"Kleinkinderen zijn voor grootouders de ​kroon​ op hun leven, kinderen​ zijn trots op hun voorouders."

Spreuken 17:6

"Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden."

Johannes 1:12