LEVEND WATER KERK ALMERE

PREDIKANT
J. BOERSMA

De kerk voor iedereen.

Geen evenementen gevonden!
Gemeentepredikant Ds. Boersma

Onze gemeentepredikant

JAN BOERSMA

”Mensen bij Jezus brengen, en Jezus bij mensen brengen.” Dat is mijn persoonlijke missie, die ik graag gebruik als motto om het op allerlei manieren vorm te geven. Mijn werk als predikant is daarvoor natuurlijk een fantastische mogelijkheid. Via de kerkdiensten op zondag (iedereen welkom!), via contacten met jongeren, bij mensen thuis, enz., wil ik graag mensen helpen of uitdagen om hun leven te zien in het licht van God. Dat is niet vanzelfsprekend. Er kunnen omstandigheden in je leven zijn, die het moeilijk maken om God te kunnen zien. Andere mensen hebben absoluut niet het gevoel dat ze God nodig hebben, hoe dan ook. Ik ben overtuigd van het tegendeel, en wil daarover graag in gesprek. Met wie dan ook. Dus ook met jou. Durf jij de uitdaging aan?

Predikant Jan Boersma GKV Almere

Vanzelfsprekendheid

BESTAAT NIET

Vanzelfsprekendheid bestaat niet. Zeker niet in je leven met God. Dat weet ik uit eigen ervaring. Inmiddels ben ik ruim 30 jaar predikant, maar het is niet een beroep waar ik zelf bewust op aangestuurd heb. Dat ik het geworden ben, heb ik ervaren als iets dat God in mijn leven gedaan heeft. Die start is voor mij nog steeds bepalend: elke dag wil ik leven om de Heer te dienen en kracht halen uit zijn aanwezigheid: elke dag ervaar ik weer dat hij dicht bij me is, mijn hart voor mensen opent, mij de goede woorden geeft, mij vult met hoop en moed.

Altijd boeiend, verrassend

en hoopvol

Regelmatig merk ik weer hoe bijzonder het is dat God de leiding heeft, en dat hij het stuur in handen heeft bij allerlei gebeurtenissen in mijn leven. Mijn leven met de Heer is nooit saai, maar vooral boeiend, vaak verrassend, en altijd hoopvol.

Eén van de mooiste cadeaus die ik in mijn leven van God gekregen heb, is mijn lieve vrouw, Henriëtte. Samen hebben we vier geweldige kinderen gekregen. Die zijn inmiddels allemaal uitgevlogen, maar komen gelukkig nog regelmatig binnenwaaien om pa en ma gezelschap te houden.

Kerkdienst in Almere met predikant Jan Boersma