LEVEND WATER KERK ALMERE

PREDIKANT
G. KLOPPENBURG

De kerk voor iedereen.

Geen evenementen gevonden!
Predikant in bijzondere dienst Ds. Kloppenburg

Predikant in bijzondere dienst

Ds. Kloppenburg

Mijn naam is Geerhard Kloppenburg. Mijn roots liggen in de Gronings-Drentse Gerardveenkoloniën (1960). Ik ben getrouwd met Janneke Wiegers; samen zijn we de trotse ouders van een dochter en een zoon. Ik heb theologie en taalwetenschappen gestudeerd.

Na mijn studie heb ik kort in de crisisopvang gewerkt terwijl we ons voorbereidden op bijbelvertaalwerk. In 1989 vertrokken we naar Curaçao, waar ik ruim 5 jaar voor het Bijbelgenootschap van de Nederlandse Antillen werkte. De ‘Beibel na Papiamentu koriente’ was het concrete resultaat van het werk van een vertaalteam waaraan ik meewerkte als coordinator en exegeet (bijbelkundige).

Vertalen van de Bijbel

In west afrika

Aansluitend vertrokken we naar de Costa Atlantica van Nicaragua waar ik tot 1998 meehielp de vertaling van de Bijbel in het Miskito en Sumu, twee inheemse talen, af te maken.

Ondertussen waren we in 1996 vanuit de jungle verhuisd naar een nieuwbouwwijk in Amere. Vanaf 1998 werd ik als medewerker van Wycliffe Bijbelvertalers begeleider van eerst één en later twee bijbelvertaalprojecten in Benin (West Afrika). Voor dit werk word ik ondersteund door De Verre Naasten samen met de kerken van Gouda & Waddinxveen, die werken onder kerken in Benin. Ik ben daar veel geweest, de vertaalteams komen soms ook naar Almere. De vertaling in het Fon is begin 2014 uitgegeven.

Van geestelijk verzorger naar

Justitiepredikant

Omdat ik op den duur minder wilde reizen, ben ik gaan zoeken naar werk naast het vertaalwerk. In 2009 begon ik voor anderhalve dag per week als geestelijk verzorger in een justitiële jeugdinrichting. Sinds 2012 werk ik part-time in een Penitentiaire Inrichting. In 2013 werd ik daarvoor als Justitiepredikant verbonden aan de kerk van Almere. Bijzonder om dominee te worden van een kerk waar ik al 17 jaar lid van was!

De Alpha cursus voor

Gedetineerden

Als gevangenisdominee heb ik veel gesprekken met gedetineerden, verzorg ik gespreksgroepen, Alpha cursussen en om de week een aantal kerkdiensten. Het is fantastisch om door de kerk uitgezonden te zijn om met de boodschap van Jezus in de gevangenis te werken.

Van het werk in de gemeente ben ik vrijgesteld. Af en toe ga ik voor in een kerkdienst.

Daarnaast zijn mijn vrouw Janneke en ik beschikbaar voor huwelijkspastoraat.