Elke zondag houden wij twee kerkdiensten in Almere. Komt gerust langs en maak een dienst mee. Kijk bij de eerste 5 voor meer informatie.
De kern van het christelijk geloof is dat God mens is geworden. Goed heeft zijn Zoon naar de wereld gestuurd, daar geloven wij in.
Samen in God geloven. Samen de maatschappij helpen. Ondersteuning krijgen van onze kerkleden. Je staat er niet alleen voor.
Elke zondag twee diensten, deze kun je beide live meemaken of terugkijken.
Onze eigen wiki met adressen van diverse christelijke organisaties, hulpinstanties, kerken en muziekvideo's.

Kerstnachtdienst Almere 2019

#VOORALMERE

Kerstnachtdienst in Almere

De zin ‘Wanneer is het kerst?’ is één van de opties die Google je geeft als je ‘kerst’ invult in de
zoekbalk. Zoals elk jaar is het ook in 2019 op 25 en 26 december kerst, maar bij de Levend
Water Kerk beginnen wij iets eerder met kerst. Wij willen je namelijk uitnodigen om op 24 december te
komen genieten van onze knallende kerstnachtdienst!

Samen de kerstnachtdienst vieren

Een kerstnachtdienst? Hoe wordt kerst gevierd? Nou, bij ons christenen begint het feest op 24 december om 21.30 uur met ontvangst in de hal van de kerk in Almere. Als je rond kwart over 9 binnen komt lopen heb je nog alle tijd om rustig je jas op te hangen en te genieten van het haardvuur buiten. Waarschijnlijk wordt je aangesproken door één van onze gastheren of gastvrouwen en als je goed je charmes gebruikt loop je zo met een kopje koffie of glühwein de kerkzaal binnen.

Ga goed zitten, want je wordt van je stoel geblazen door de muzikale kunsten van onze band.

Kerst is niet alleen maar gezellig eten

Maar wat is nou volgens de bezoekers van de Levend Water Kerk in Almere de ware betekenis van kerst?

Misschien wil je dat óók weten voor je besluit onze kerstnachtdienst te bezoeken, dan weet je een beetje wat je te wachten staan. Daarom proberen wij je nu zo kort mogelijk uit te leggen wat voor ons de betekenis van kerst is! Misschien is voor jou de betekenis van kerst het zingen van kerstliedjes, het eten met familie en het uitpakken van cadeautjes maar wij geloven dat er méér is. Wij geloven dat God, in de vorm van Jezus, mens is geworden om voor onze zonden te sterven. Met kerst vieren wij dus eigenlijk de verjaardag van Jezus.

Tweeduizend jaar terug in de tijd

Denk je dat er tijdens onze kerstnachtdienst geen plek is voor lekker eten, cadeaus en echte kerstmuziek? Dat heb je dan goed (kerst)mis! Ook daar hebben wij namelijk plek voor tijdens onze kerstviering.

Maar goed, even terug naar onze betekenis van kerst, want daar willen wij je graag nog even wat meer over vertellen. Lees verder en wij nemen je tweeduizend jaar mee terug in de tijd. Een periode van keizers, Romeinen en het begin van een lange, vermoeiende reis.

Het ware verhaal achter kerst

Wij hebben in 2019 best bijzondere wereldleiders, van die leiders die geen bruggen maar muren willen bouwen. Ook al blondeerden de wereldleiders in het jaar 0 hun haar nog niet, ook toen schenen ze al last te hebben van leiders die graag aantonen hoe machtig ze zijn. De keizer, die het óók over Israël te zeggen had besloot namelijk dat het tijd was voor een volkstelling.

Want je raad het al, hoe meer zielen hoe meer belasting! Of iedereen even snel terug wilde keren naar de geboorteplaats om zich daar in het bevolkingsregister in te schrijven.

De reis naar Bethlehem

Blijkbaar had je als hoogzwanger meisje geen goed excuus om de reis uit te stellen. En dat betekende dat Maria met Jozef halsoverkop moest afreizen naar Bethlehem, en vanuit Nazaret is dat zo’n 160 kilometer. Gelukkig hadden Jozef en Maria de beschikking over de Volkswagen Golf van die tijd, een dealeronderhouden ezel in nieuwstaat met slechts lichte gebruikerssporen. Geen airco, maar altijd beter dan lopen!

We willen niet alles voor je verklappen maar Jozef en Maria zijn (wonder boven wonder) na een lange, uitputtende reis aangekomen in Bethlehem. En daar is Maria bevallen van een kerngezonde zoon die ze Jezus noemde. Dat klinkt soepeler dan het daadwerkelijk gegaan is.

Hoe deze reis verlopen is en waarom Jezus in een stal(!) geboren is, daar vertellen wij tijdens onze kerstnachtdienst in onze kerk in Almere graag meer over!

Tenslotte

Wij hopen dat wij in deze blog goed onder woorden hebben kunnen brengen wat je kunt verwachten als je onze kerstnachtdienst komt bezoeken. Wij hopen je daarom graag te zien tijdens onze kerst viering in Almere op de 24ste! Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen? Stel ze door ons contactformulier in te vullen of loop even bij ons binnen!
  • En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.
    Romeinen 8:28
  • Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
    Jeremia 29:11
  • Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.
    Psalm 23:4

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.