Kledingactie AZC: Een Nieuwe Jas Voor 1200 Asielzoekers

#VOORALMERE
Vanuit de Drieklank in Almere helpen gemeenteleden van de Levend Water Kerk om kleding in te zamelen voor asielzoekers in Almere. Hoe deze kledingactie verloopt? U leest het hier!

Vanuit de Drieklank in Almere helpen gemeenteleden van de Levend Water Kerk in januari en februari om tijdens deze kledingactie de kleding te sorteren en uit te delen aan asielzoekers in Almere. Dit doen zij onder andere in samenwerking met het Leger Des Heils. In dit nieuwsbericht geven wij graag meer informatie over de samenwerking en wat wij precies gedaan hebben.

Wat Doet Het Leger Des Heils

Het Leger des Heils helpt verschillende soorten mensen. Want ze zijn er van overtuigd dat mensen meer zijn dan hun ziekte, hun verslaving of hun schulden. Nederland telt 32.000 daklozen. De opvang zit vol en de doorstroom naar een passende woning duurt veel te lang. Het Leger des Heils knokt er voor om voor iedereen een eigen plek te regelen. Want ze geloven dat niemand meer op straat slaapt als ze een eigen thuis hebben!

Het Leger & De Levend Water Kerk

Maar het Leger doet meer dan alleen knokken voor daklozen. Samen met onder andere de Levend Water Kerk wordt er in januari en februari 2022 door het Rode Kruis en het Leger aangeschafte kleding uitgedeeld aan asielzoekers uit Almere. Via Reshare wordt 450 kilo kleding gedoneerd.

Onze Rol Tijdens De Kledingactie

Wij mogen helpen door de kleding te sorteren, de asielzoekers op te vangen en de kleding uit te delen. Een enorm dankbare taak en op de momenten waarop onze gemeenteleden hebben mogen helpen ervaren wij veel vreugde. Erg fijn dat het Rode Kruis en het Leger Des Heils de asielzoekers in Almere van warme en mooie kleding voorzien!

Nieuwe op deze website? Wil je wel meer informatie over onze kerk ontvangen? Dan ben je hier precies waar je zijn moet! Ook als je trouwens één van onze blogs wilt lezen. Alexander Bosma (die ons ondersteunde in de tijd dat wij geen predikant hadden) heeft regelmatig blogs geschreven naar aanleiding van zijn preken. Echt super interessant! Lees hier bijvoorbeeld een blog over bidden en hier een blog over Psalm 107. Of hier eentje over hoe je geroepen bent door Jezus. Meer informatie over onze gemeente ontvangen kan door hier te klikken. Ook kun je direct contact met ons opnemen door hier te klikken.

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.