Liedkeuze 1e Lijdensweek

#VOORALMERE
Op weg naar Emmaus De opgegeven liederen zijn in het kader van het project een lied dat mij wat doet. Dit is een pracht song over de Emmaüsgangers. Gekozen door Martine Worlds apart Dit vind ik één van de mooiste christelijke liederen. Wellicht niet iedereens smaak, maar het benoemt op indringende wijze dat het ook […]

Op weg naar Emmaus

De opgegeven liederen zijn in het kader van het project een lied dat mij wat doet.

Dit is een pracht song over de Emmaüsgangers.

Gekozen door Martine

Worlds apart

Dit vind ik één van de mooiste christelijke liederen. Wellicht niet iedereens smaak, maar het benoemt op indringende wijze dat het ook mijn zonden zijn waar Jezus voor moest sterven. Het ontroert mij iedere keer weer dat te beseffen…

Gekozen door Floris

3 prachtige nummers

Hierbij een paar liedjes van mij voor de veertigdagentijd

Don’t you cry: Jesus is risen (zichtbaar op deze pagina).

Houd vol. Jezus leeft en hij komt terug.

Ik ben vol ontzag voor u.

Gekozen door Maria

Blessings

Een lied dat gaat over het feit dat wij God vaak bidden om genezing of voorspoed. Voor zegen of voor vrede. Maar wat als het moeilijk is in je leven. Dan kan twijfel toeslaan. Waar is God in lijden, pijn, armoede en eenzaamheid? Het lied geeft geen antwoorden, maar wijst je wel een richting waar je antwoorden kunt vinden.

Gekozen door Jenneke

Petrus

Dit lied gaat over een herkenbaar spanningsveld. In ons leven moeten we vaak keuzes maken. Tegen beter weten in kiezen we vaak wat ons het beste uitkomt. Durven we daarin eerlijk naar ons zelf te kijken?

Tegelijkertijd willen we niets liever dan Jezus volgen en Hem van harte liefhebben.

Gekozen door Thea

Opwekking 729

is a research proposal written in first person.

Opwekking 729; ‘Hij is erbij’ is op dit moment een lied dat me raakt…

Ook het nummer ‘Morgen dans je weer’ van LEV is de moeite waard om beluisterd te worden.

Gekozen door Jorenda

I Surrender

Ik heb dit nummer gekozen, om verschillende redenen:

Dit nummer heeft mij direct aangesproken de eerste keer dat ik het hoorde. Het nummer maakte indruk omdat het gaat over dat de Heer altijd voor je klaar staat en je je aan hem mag overgeven. Het spreekt mij aan omdat hij zingt over hoe de Heer op zijn manier zo ontzettend indruk op ons maakt op zijn eigen manier. Wij allen kunnen alleen ontzag hebben voor hoe de Heer ons liefde toont middels genade aan geliefden en vijand én zelfs vergeving voor ons zondenaren.

Het nummer zelf spreekt mij zo aan omdat de zanger zingt over hoe wij de Heer beter willen leren kennen, we willen van hem horen en hem begrijpen. Wij willen hem omsluiten als een vriend en meer, zoals hij ons omsluit met de goedheid die hij is. Hij verrast ons met zijn macht en emotie en doet ons versteld staan daar waar wij maar een fractie van zijn aanwezigheid zijn, tot in de eeuwigheid.

Heer ik geloof in U, en U staat bij mij op nummer 1, en met deze muziek mag ik kenbaar maken wat U voor mij betekent …

Amen.

Gekozen door Alex

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.