Liedkeuze 2e Lijdensweek

#VOORALMERE
Ik leef in U Sinds die tijd heb ik veel geluisterd en vol overgave in de auto😉 meegezongen met dit lied ‘Ik leef in U”. Een stevig en enthousiast lied over hoe je geborgen bent in Gods hand.  Ik word er enorm blij van. Zo fijn dat ik totaal afhankelijk mag zijn van God en […]

Ik leef in U

Sinds die tijd heb ik veel geluisterd en vol overgave in de auto😉 meegezongen met dit lied ‘Ik leef in U”. Een stevig en enthousiast lied over hoe je geborgen bent in Gods hand.  Ik word er enorm blij van. Zo fijn dat ik totaal afhankelijk mag zijn van God en ik bij Hem volledig veilig ben.  En dat allemaal door wat Christus voor mij heeft gedaan.

Gekozen door Leonie

Heer wijs mij Uw weg

Het lied dat ik mooi vind is Heer wijs mij uw weg opwekking 687.

Het zou ook een lied geweest kunnen zijn die Jezus heeft gezongen. Jezus vroeg of de beker aan hem voorbij mocht gaan. Maar God wees Hem een andere weg. Maar heeft Hem nooit losgelaten Jezus stond op uit de dood.

Het past erg bij mijn leven. Ik wil me laten leiden door God.
Maar soms verlies ik de moed om door te gaan. Maar God trekt mij er weer door heen. In alle pijn verdriet en ziekte Hij tilt mij er doorheen. Waar ik dacht nooit meer te kunnen genezen, ben ik toch zo goed als genezen!

Zelfs zonder medicijnen!

Gekozen door Lizeth

Als mij de moed, het zicht en de wil ontbreken.. hele zware woorden, maar wat geeft dit lied ongelooflijk veel troost. Het bij Hem neerleggen en er volledig op kunnen vertrouwen dat Hij mij de weg zal wijzen. Dat ik het niet zelf hoef te doen, niet alles hoef te weten en te begrijpen. Dit wil (en kan) ik ook niet, maar ik er op vertrouw dat Hij doet en geeft wat nodig is in mijn leven. Dit lied geeft mij zoveel troost, wetende dat Christus de weg al voor mij gelopen heeft. En voor een ieder die dat gelooft en daarop wil vertrouwen. Wij mogen onze zorgen, vragen en onzekerheden bij Hem neerleggen en het loslaten. Hoe moeilijk dit soms ook is, werkt het daadwerkelijk bevrijdend als je dit echt doet.

Ook gekozen door Sarah

Glorious Day

Het lied wat ik heb uitgezocht, is al wat ouder en beschrijft de weg die Jezus gegaan is, Wat ik bijzonder aan dit lied vind is dat het ook een heel persoonlijk lied is: Hij houdt van mij, Hij stierf voor mij en droeg mijn zonden weg.  Hij komt heel dichtbij.

Zo heb ik God mogen ervaren in de moeilijke tijden die ik meegemaakt heb, elke dag (en nacht!, Hij slaapt nooit), Hij is altijd heel dichtbij.

Het lied loopt uit op de verwachting van Zijn terugkomst; die heerlijke dag.

Ik heb deze band zo’n 10 jaar geleden ‘ontdekt’ en ik vind het nog steeds een fijn lied om te zingen.

Gekozen door Paula

https://youtube.com/watch?v=K32-rS8EXhA

The river

Onze dochter Eline kwam deze week met dit lied thuis uit school. ‘Mam, ik wil je een gaaf lied laten horen.’. Heerlijk modern nummer, maar op en top christelijk met een prachtige tekst. ‘Laten we naar de rivier gaan,  ons laten wassen en opstaan in genade.’

Opwekking 599

Biddend dat God met Sem Eliyah Michael Kuipers mee gaat zijn hele levensweg. Na het wonder te hebben meegemaakt van de geboorte van onze zoon wil ik dit lied inzenden.

Gekozen door Debora

You say

Wat God over jou zegt is belangrijk: je bent gekend, geliefd.  In alles, zoals je bent. Onafhankelijk van wat je allemaal doet of mis doet, van wat je hebt of niet hebt, van wat mensen over je zeggen, van wat je kan of niet kan…

Onvoorwaardelijk.

Lopen op het water

Bij mijn windlicht. In de storm is Jezus er, daar op vertrouwen. Hij laat ons niet los. (Deze versie gaf Wijnanda aan. Die komt inderdaad binnen).

Gekozen door Wijnanda

Altijd welkom

Het doet me heel veel. Ik hou het niet droog als ik hiernaar luister.

De intensieve liefde, de warmte, het moederlijke….. het laat zien dat het goed is bij de Heer te zijn en van zijn tafel te genieten. En tevens het aardse: het is goed bij elkaar te zijn. Er is volop. “Ik schenk nog even bij”.

Het is ook dubbel: naast het hemelse perspectief, het menselijke drama dat we zullen moeten sterven en afscheid van elkaar nemen. “Weet dan dit, het is voor even”.

Altijd welkom.

Gekozen door Gerard

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.