Liedkeuze 3e Lijdensweek

#VOORALMERE
Maranatha Vandaag 29 maart is mijn moeder 92 jaar geworden. Feest, nou nee. Mijn moeder is zwaar dement en weet niets meer. Een ziekte waarin wij (kinderen) elk jaar onze moeder meer kwijt raken. Daarom dit lied van Sela Maranatha. Een lied dat mij diep raakt. In de overtuiging dat het boven in de hemel beter […]

Maranatha

Vandaag 29 maart is mijn moeder 92 jaar geworden. Feest, nou nee. Mijn moeder is zwaar dement en weet niets meer. Een ziekte waarin wij (kinderen) elk jaar onze moeder meer kwijt raken.

Daarom dit lied van Sela Maranatha. Een lied dat mij diep raakt. In de overtuiging dat het boven in de hemel beter is en haar hart zal juichen als zij God ontmoet. Dan zal het feest zijn. Intussen wachten op Zijn tijd.

Gekozen door Kees Tadema

Rooftops

Het gekozen lied is niet specifiek voor de 40-dagen tijd, maar een lied wat mij iedere keer weer raakt.

Zou zelf wel meer willen zijn / doen als de tekst van het lied aangeeft: schreeuw het van de daken hoe groot God is ! Want dat is Hij !

Zet het volume maar wat harder, en  luister vooral ook het middenstuk: zet je hart open voor Hem , Zijn armen staan altijd open voor je !

Gekozen door Petro Mol

He was despised

Ik vind dit lied altijd weer bijzonder in de lijdenstijd. Indrukwekkend hoe diep Christus voor ons is gegaan en hoe Hij zijn lijden niet uit de weg gegaan is voor ons. Mooi hoe muziek en zang zijn eenzaamheid hier laten voelen.

Gekozen door Minke

Opwekking 816 Hoogste God

Ik vind dit een mooi lied omdat het gaat over de grootheid van onze God. Als ik dit lied luister doet het mij weer beseffen hoe groot God is, dat hij er altijd voor ons is en dat wij veilig bij hem zijn.

Gekozen door Sigrid

Jezus leven van ons leven

Een door en door eenvoudig en oud Paaslied: het gaat over het lijden van Christus, wat Hij allemaal voor ons/mij gedaan heeft, om ons/mij de overwinning over de dood te geven.

Gekozen door Gerrit Hietland

Hoop in mij

Een nummer waarbij de radio bij ons thuis lekker hard mag. Een lied over vertrouwen en hoop op God.

Gekozen door Lennart

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.