Liedkeuze 4e Lijdensweek

#VOORALMERE
Power to Redeem Graag voeg ik Lauren Daigle toe aan deze mooie selectie van liederen. Dit lied ‘Power to redeem’ heeft weinig toelichting nodig: You alone  (Jezus)  hold the power tot redeem. Gekozen door Paula Thank You Jesus Fellowship Ik word geraakt door dit lied van dankbaarheid. God geeft je zijn onvoorwaardelijke liefde, wat je ook […]

Power to Redeem

Graag voeg ik Lauren Daigle toe aan deze mooie selectie van liederen. Dit lied ‘Power to redeem’ heeft weinig toelichting nodig: You alone  (Jezus)  hold the power tot redeem.

Gekozen door Paula

Thank You Jesus Fellowship

Ik word geraakt door dit lied van dankbaarheid. God geeft je zijn onvoorwaardelijke liefde, wat je ook gedaan hebt en hoeveel pijn je ook lijdt. Hij staat altijd met zijn open armen klaar.

Gekozen door Dorine

De kracht van uw liefde

Dit is een van de liederen die we op een der Alpha avonden zongen. Rillngen liepen over mijn rug en armen.zo mooi en zo waar.

Gekozen door Marion Cornet

Survivor (van Zach Williams, Live from Harding Prison)

https://levendwateralmere.nl/integrated-1-core-connections-homework-help.

Deze video is opgenomen in een gevangenis en begint met een gebed voordat de band gaat optreden “… win somebody for the Kingdom today”. Kippenvel! Daarna schakelen ze over naar de zaal en zie je dat het publiek langzaam maar zeker in het nummer gezogen worden. Echt heel mooi om te zien!

Het nummer gaat over hoe je zoekende was en Gods liefde je kan redden. Of zelfs hoe je misschien ooit dacht; met mijn fouten of verleden kan ik er toch echt niet bij horen?! De gedachte erachter is dat Jezus je uit elke situatie en je ‘donkerste uur’ kan redden. Het nummer sluit voor mij ook heel mooi aan bij de prekenserie “Geloven voor Dummies” waar Ds. Jan Boersma uitlegde hoe God niet onze fouten ziet, maar ons ‘in Jezus’ ziet.

(Er zitten geen ondertitels in, maar de volledige tekst staat er onder -maar dan mis je wel de geweldige beelden van hoe er iets moois ontstaat in die gevangenis- 😉

Tip 1: doe je oortjes in of een hoofdtelefoon op
Tip 2: lees het verhaal achter dit lied

Gekozen door Christiaan

You raise me up

Dit nummer laat mij zien dat  GOD groot is, HIJ geeft kracht ook als het moeilijk is in je leven. Jezus heeft de dood overwonnen!  you raise me up – josh groban 

Gekozen door Anita

Agnus Dei

Gisteren gezongen in de zangdienst. Dit past prachtig in deze serie.

Erbarme dich

‘Erbarme dich’ een bekende aria uit de Mattheus Passion, is prachtige ontroerende muziek. Niet alleen om de muziek zelf en de tekst, maar ook om de betekenis: Petrus die zich realiseert dat hij Jezus 3x verloochende. Ontroerend ook de herkenning die wij er als mensen in kunnen ervaren. Het komt nóg dichterbij als je de film met deze titel ziet van Rámon Gieling (2015).

Gekozen door Herman Heemskerk

Ook Frank had dit nummer opgegeven maar dan een andere versie.

Op weg naar Goede Vrijdag, we herdenken het lijden en sterven van onze Heer.  Het wereldberoemde ”Erbarme dich’ van  mijn vriend Johann Sebastian ontroert me altijd weer tot het diepst van mijn ziel. Het mooist vind ik de klassieke uitvoering van Aafje Heynis met haar warme, donkere alt-stem. We staan Maria aan de voet van het kruis.

Erbarme dich, mein Gott,
um meiner Zähren willen!
Schaue mir,
Herz und Auge weint vor dir,
bitterlich.

Heb medelijden, mijn God,
Vanwege de tranen die ik stort.
Kijk naar me,
Mijn hart en ogen huilen
Bitter.

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.