Liedkeuze 5e Lijdensweek

#VOORALMERE
U leert me lopen op het water Het lied ‘U leert me lopen op het water’ spreekt mij erg aan. Het is niet perse een paaslied, maar spreekt van vertrouwen op Jezus. Petrus wilde net als Jezus lopen op het water, hij twijfelde maar Jezus pakte zijn hand. ‘Hij leidt mij verder dan mijn voeten […]

U leert me lopen op het water

Het lied ‘U leert me lopen op het water’ spreekt mij erg aan. Het is niet perse een paaslied, maar spreekt van vertrouwen op Jezus. Petrus wilde net als Jezus lopen op het water, hij twijfelde maar Jezus pakte zijn hand. ‘Hij leidt mij verder dan mijn voeten kunnen dragen.’

Gekozen door Elma

Mijn God, waarom?

Dit lied past goed in de veertig dagen tijd. Het is een ‘moderne’ versie van psalm 22. In het lied komt door de melodie en tekst heel goed naar voren hoe erg het lijden moet zijn geweest. Niet voor te stellen!

Het is overigens niet de volledige tekst van psalm 22 (onberijmd), maar focust specifiek op het lijden. Misschien nog eens mooi om een soort van reprise te maken, waarin de laatste verzen van psalm 22 op dezelfde manier worden verteld: over dat het niet ophield bij het sterven. Muzikale / tekst mensen onder ons die zich geroepen voelen ?

Gekozen door Petro

God Only Knows

Toen ik de eerste maal dit nummer hoorde had ik aan het einde ervan de tranen in mijn ogen staan. Wat een pijnlijk, gevoelig maar ook mooi en troostrijk nummer! Het lied gaat over hoe persoonlijke problemen misschien niet zichtbaar zijn voor anderen. Maar je mag weten dat God het wel weet: “… somebody will never leave you. God only knows what you’ve been through …”. God is er ook voor jou met al jouw problemen, of het nu kleine of grote problemen zijn!

Tot slot bevat de videoclip ook een -filmisch mooi weergegeven- oproep om oog te hebben voor je omgeving!

Gekozen door Christiaan

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha

Onze kinderen leerden dit lied op de basisschool, en zo leerde ik het ook. Een mooi, eenvoudig lied waarin het lijden van Jezus wordt beschreven, met aan het einde van het lied de mooie opdracht om je handen te sluiten en Hem te danken voor wat Hij voor ons deed.

Gekozen door Annemarie Bouwers

Pressing on, to the higher calling of my Lord

Geschreven door Bob Dylan en uitgevoerd door een geweldig Amerikaans Gospel choir. Ondank alles Jezus blijven volgen.

Een zeer intens lied.

Gekozen door Michiel Heslinga

Half a mile

Lijden blijft moeilijk maar God kent het lijden zelf. En hij belooft ons erbij te zijn en kracht te geven. Dat voel je lang niet altijd. Toch kan dat troost geven.

Gekozen door Wijnanda

Doop

Vandaag wordt er gedoopt in onze kerk. Altijd weer een feest. Dat is bij elk kind of volwassene. Maar krijgt wel een extra emotionele lading als het een kleinzoon van je is.

Het lied van Sela “Doop” legt een sterke relatie met het lijden sterven en opstaan van Jezus Christus.

Met de Heer begraven en weer opgestaan,
om voor Hem te leven, Jezus’ weg te gaan.
Uit het water van de doop,
putten wij geloof en hoop,
dat Gods trouw en liefde blijvend is.

Vorige week had ik Maranatha opgegeven naar aanleiding van de verjaardag van mijn moeder. Deze twee liederen bij elkaar in één dienst. Zijn twee liederen die mij wat doen.

Gekozen door Kees

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.