Liedkeuze week 0 Lijdensweek

#VOORALMERE
De gemeenteleden zijn gevraagd om liederen op te geven voor deze periode en daarbij te vermelden waarom dat lied is uitgekozen en wat de connectie is met de Lijdenstijd of het geloofsleven. Het resultaat ziet u op de volgende pagina’s. Er is een verlosser Dit lied gaf mij troost en hoop in een zeer donkere tijd van […]

De gemeenteleden zijn gevraagd om liederen op te geven voor deze periode en daarbij te vermelden waarom dat lied is uitgekozen en wat de connectie is met de Lijdenstijd of het geloofsleven. Het resultaat ziet u op de volgende pagina’s.

Er is een verlosser

Dit lied gaf mij troost en hoop in een zeer donkere tijd van mijn leven. Troost, dat er een Verlosser is voor wat er in je leven gebeurt. Hoop, dat er een tijd komt dat je voor eeuwig bij Hem mag zijn om hem te dienen! Wat een mooi vooruitzicht, waar ik verlangend naar uitkijk!

Gekozen door Emmy

Opwekking 764

Voor mij heeft Opwekking 764 met Pasen een bijzondere betekenis.

Een paar jaar geleden had ik in mijn directe omgeving veel te maken met leugen en intimidatie.  Het luisteren naar en samen zingen van dit lied hielp om over die muren heen te kijken naar mijn hulp en verlosser Christus.

Die met Pasen zelfs de dood overwon. Een bemoedigende gedachte voor mij, maar ook voor jou!

Gekozen door Henriëtte

Over hetzelfde lied: Dit lied is in de afgelopen jaren mijn lievelingslied geworden.
Ook als je moeilijke periodes in je leven doormaakt, er blijft nog  zoveel over om dankbaar voor te zijn.

Ook gekozen door Martine

God enkel licht

Muzikaal gezien vind ik de veertigdagentijd de mooiste tijd van het jaar, omdat er zoveel liederen en cantates geschreven zijn die de lijdenstijd van de Heere Jezus prachtig verwoorden.
Het eerste lied dat bij mij opkomt is God enkel licht.

Dit lied laat de kern van het Evangelie, heel goed horen. Door Zijn bloed worden wij gereinigd van de zonden. Wie kan dat begrijpen. Wat een wonderlijke boodschap.

Maar de klassieke cantates raken mijn gevoel meer. Vanavond luisterde ik naar J.S. Bach – Cantata BWV 4 “Christ lag in Todesbanden“. Echt geweldig indrukwekkend.

Gekozen door Marjanne

Mag ik dan bij jou zijn

Wij hebben gekozen voor het lied mag ik dan bij jou zijn van Claudia de Breij

Wij hebben daar voor gekozen omdat onze gedachten, als wij het lied horen het ons heel dicht bij Jezus brengt.

Gekozen door Johan en Greetje

PS: De versie die gebruikt is tijdens de Passion 2015 in Enschede vindt u hier

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.