Vanaf 1 september een nieuwe predikant voor de Levend Water Kerk!

#VOORALMERE
Na een zorgvuldige procedure mag onze gemeente vanaf 1 september 2021 Zweitse van Hijum verwelkomen als nieuwe predikant. Op zondag 5 september is hij in de kerkdienst om 10:15 bevestigd. Lees in dit bericht meer over deze mooie gebeurtenis en de plannen van onze gemeente!

In november 2020 hebben de gemeenteleden van de Levend Water kerk afscheid genomen van voorganger Jan Boersma. Na een zorgvuldige procedure mag de gemeente vanaf 1 september 2021 Zweitse van Hijum verwelkomen als nieuwe predikant. Op zondag 5 september is hij in de kerkdienst om 10:15 bevestigd. Hij heeft in deze dienst gelijk zijn intrede gemaakt als predikant. Deze dienst terugkijken? Dat kan via het YouTube kanaal van de Levend Water Kerk Almere!

Leiderschap

Het weekend van 3 tot en met 5 september stond voor de Levend Water Kerk sowieso in het teken van nieuw leiderschap. De leiders van de kerk en de nieuwe voorganger zijn samengekomen tijdens een tweedaagse in een klooster in Heiloo. Zij spraken hier door over de nieuwe missie en visie, beleid en de nieuwe website waarmee vorig jaar is gestart. Ook ontvingen zij een luistertraining en worden ze toegerust om zo op hun plek in de kerk te kunnen dienen. Het belangrijkste speerpunt voor het komende seizoen is om latent talent op te sporen en talent tot bloei te laten komen.

Plaats van de Levend Water Kerk in Almere

De kerk neemt een bijzondere plek in de samenleving van Almere in en wil daarom ook de stad dienen door alle talenten zo goed mogelijk in te zetten en te benutten. Zo wordt er onder andere gekookt voor daklozen bij het Leger des Heils en worden er aankomend jaar ook gratis verschillende cursussen over het christelijke geloof aangeboden.

Onze nieuwe predikant sluit zich aan bij de missie en visie en wil met de gemeente meegroeien in verbinding en geloof om zo Jezus Christus beter te leren kennen. Hij zegt zelf: “Ik hoop dat er in elke dienst waarin ik voorga er een ontmoeting met Jezus Christus mag plaatsvinden”. Geïnteresseerden kunnen via deze link contact opnemen met het bestuursteam van de kerk.

Over de Levend Water Kerk

Onze leden wonen verspreid in Almere. Van Almere Poort tot diep in de Stripheldenbuurt: overal kun je een lid tegen het lijf lopen. Wij geloven in God en dat Jezus voor onze zonden is gestorven en om dat te herdenken komen komen wij elke zondag bij elkaar om samen te zingen en te bidden. Maar ook om elkaar te zien en te spreken bezoeken wij deze diensten en organiseren wij (doordeweeks) bijbelstudies. 

Midden jaren '90 hebben wij de beschikking gekregen over ons eigen kerkgebouw in de Parkwijk, vlakbij Almere Stad. Als je door de Parkwijk bent gelopen of gefietst heb je ons gebouw ongetwijfeld zien staan. Ook verhuren wij ons gebouw aan bijvoorbeeld de GGD. Het zou dus zo maar kunnen dat je ook voor een (griep) vaccin onze kerk met het kenmerkende kruis aan de buitenkant van binnen kunt bekijken! Wil je onze nieuwe predikant ontmoeten? Dan ben je elke zondag om 10:00 uur van harte welkom!

Levend Water Kerk Parkwijk
De Levend Water Kerk in Almere Parkwijk

Nieuwe op deze website? Wil je meer informatie over onze kerk ontvangen? Of wil je één van onze blogs lezen? Alexander Bosma (die ons ondersteunde in de tijd dat wij geen predikant hadden) heeft regelmatig blogs geschreven naar aanleiding van zijn preken. Lees hier bijvoorbeeld een blog over bidden en hier een blog over Psalm 107. Of hier eentje over hoe je geroepen bent door Jezus. Meer informatie over onze gemeente ontvangen kan door hier te klikken. Ook kun je direct contact met ons opnemen door hier te klikken.

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.