YouSee

#VOORALMERE

Medechristenen helpen wij met YouSee

YouSee is een reisorganisatie die plaatselijke kerken in Nederland helpt bij het organiseren van een (jongeren)reis naar één van de kerkelijke gemeenten in Oekraïne, waarmee de gereformeerde kerken (vrijgemaakt) een zusterkerkrelatie hebben.

YouSee verwijst naar de afkorting van de zendingscommissie voor de Oekraïne: “UC” (deze afkorting stamt uit de tijd dat Oekraïne nog met een “U” werd geschreven). Het doel van deze reizen is ontmoeting met medechristenen in Oekraïne om hen zo te bemoedigen en ook het –samen met mensen van de plaatselijke kerk- doen van vrijwilligerswerk in Oekraïne.

Je ziet God's glorie, ook in het buitenland

In 2013 is met begeleiding van YouSee en onder de naam YouSee Almere door onze kerk (Levend Water Almere) een eerste reis georganiseerd. Een groep van zo’n 15 jongeren (en enkele volwassenen) is naar Khmelnytskyi in het westen van Oekraïne gereisd. De plaatselijke gemeente in Khmelnytskyi heeft de groep ontvangen en begeleid.

De reis bestond uit het verzorgen van diverse activiteiten voor kinderen in twee weeshuizen en het ontmoeten van gemeenteleden van de kerk in Khmelnytskyi. In 2014 is er een –tweede- reis geweest en we hopen ook dit jaar (2015) en de komende jaren een dergelijke reis te organiseren. We merken aan de reacties van de gemeente in Khmelnytskyi dat dit veel betekent voor hen en ook voor de deelnemers is het een mooie en bijzondere ervaring. Dit is eens door iemand omschreven als: “You see God’s glory!

Verkoopacties maken dit mogelijk

Om deze reizen financieel mogelijk te maken worden diverse acties georganiseerd en ook wordt door de deelnemers een eigen bijdrage betaald. De eigen bijdrage is vooral voor de reis zelf (hotel, eten) en de actie-inkomsten worden gebruikt om speelgoed, bijbelboekjes ed. te kopen voor de kinderen in de weeshuizen en om de kerk daar financieel te steunen.

Om het benodigde geld bij elkaar te sparen worden verkoopacties gehouden (bloembollen, pepermunt, stroopwafels), worden oppasdiensten aangeboden, wordt hulp geboden bij tuinklussen en bij computerproblemen en zijn of worden diverse activiteiten in onze gemeente georganiseerd (zomerfeest, wijnproeverij, bierproeverij).

Verslagen en meehelpen

Als u meer wilt weten kunt u de facebookpagina van YouSee Almere bekijken, daar staan uitgebreide reisverslagen van eerdere reizen en u kunt daar informatie vinden over onze acties.

En als u onze hulp wilt inschakelen voor oppassen, een tuin- of een ICT-klus neem dan contact met ons op via ons e-mailadres: yousee@levendwateralmere.nl.
  • En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.
    Romeinen 8:28
  • Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
    Jeremia 29:11
  • Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.
    Psalm 23:4

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.