Wat doen wij?

#VOORALMERE

Vertel anderen dat God op één staat

Als God jouw hart voor Hem opent dan wil je niets liever dan voor Hem gaan of het nou mee- of tegenzit in je leven. Je gaat volledig voor God, wat er ook gebeurt. Met een belijdenis verklaar je dat God op 1 staat en je vertelt anderen over het verschil dat God in jouw leven maakt. Veel mensen vinden geloven in God heel vanzelfsprekend, ze doen actief mee met activiteiten in de kerk. Die drive is niet zo vanzelfsprekend, maar door er met elkaar over te praten, te bidden en te luisteren vind je wel de rust. Twijfels en vragen zal je altijd mee rond blijven lopen. Maar je weet dat je niet zonder de Liefde van God kunt.

Op deze pagina lees je meer over wat wij als kerk in het algemeen doen. Wil je meer informatie over een bepaald onderdeel of orgaan van onze gemeente? Dan zie je hieronder een aantal handige links die je direct naar de juiste pagina leiden:

- De Diaconie;
- Geloofsonderwijs;
- De Alpha-Cursus;
- YouSee Almere;
- Youth For Christ Almere;
- Kringen.

Voor de gemeente maar één keer

Belijdenis doen van je geloof doe je dagelijks. Maar dat doen voor de gehele kerkelijke gemeente doe je maar één keer. In de dienst worden je een aantal vragen stellen, waarop je overtuigend “ja” wilt zeggen. Als je daar klaar voor bent dan vier je dit feestelijke moment met familie, vrienden en de gehele kerkelijke gemeente. Eén van de mooiste momenten van je leven.

God met "Ja!" te beantwoorden

Geloven betekent dat je een relatie aangaat met Jezus Christus. Jezus Christus vind je terug in alle aspecten van je leven. Je kunt in het Christelijk geloof beamen dat God naar de wereld is gekomen in de persoon Jezus. De Heilige Geest helpt jou te geloven.

Jouw keuze om je te laten belijden en daarna gedoopt te worden, onderstreept jouw keuze in God. Alhoewel God allang “Ja” tegen jou heeft gezegd. Het grote voorbeeld om te zien hoe God stuurt is de bekering van Paulus. Hij werd van groot vervolger de apostel die Jezus overal verkondigt heeft. Zo sterk is Gods Geest.

Geloven kun je niet alleen

Geloven zonder een gemeenschap om je heen is moeilijk. Als je voor God en zijn gemeente belijdenis doet erken je dat je geloof ook zichtbaar is in hoe je leeft. Verlang je ernaar goed te doen voor de mensen en tegen het onrecht en foute in te gaan. Je gaat je best doen om je voor de kerkelijke gemeente in te zetten en de kerkdiensten te bezoeken. Jij helpt anderen, en anderen helpen jou.

Belijdenis doen is heel eenvoudig

Als je meer wilt weten over Ja zeggen tegen God neem dan contact op met onze predikant.

Wil je meer weten, over ons geloof of onze kerk, doe dan mee met de eerste 5. Direct na elke dienst kun je in een open sfeer praten met onze predikant en andere gemeenteleden. Je kunt praten over dingen die je bezighouden en vragen stellen. Geloof is niet iets wat je met iedereen kan bespreken of durft te bespreken. Gedurende de “Eerste 5” is daar alle ruimte voor! Je kunt vragen stellen, ervaringen delen en horen hoe anderen in het geloof staan. Je kunt het geloof bespreken, je twijfels uitspreken en vooral heel vrij met ons praten. Eerst maar eens weten wat geloven is en dan over de vervolg stappen.
  • En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.
    Romeinen 8:28
  • Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
    Jeremia 29:11
  • Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.
    Psalm 23:4

Meer weten over het geloof?

Maak kennis, leer ons kennen. Zet je hart open voor God.